Budinca de chia cu apa de trandafir
Am vazut la un moment dat apa de trandafir intr-un magazin naturist, care era de folosit la mancare, nu din aceea doar pentru fata. Deja parca ii simteam mirosul intens si aromat de trandafiri.
Nu mi-a venit nici o idee atunci de cum as putea sa o folosesc si nu am cumparat. Desi de cele mai multe ori cumpar produse chiar daca nu stiu ce pot face cu ele, iar apoi merg acasa si scormonesc pe internet.
Zilele trecute i-a venit randul acestui ingredient. Am luat sticluta si dupa ce am deschis-o nu ma puteam opri din mirosit.
Are o aroma invaluitoare.
Si uite ca prima reteta in care am folosit-o, a iesit delicioasa.
2 cani lapte migdale
6 linguri seminte de chia
2 linguri miere
1 lingura apa de trandafir
5 linguri goji hidratat (20 min)
nuca de cocos proaspata, razuita (dupa preferinte)
Intr-un bol se pune laptele de migdale, mierea, apa de trandafir si se amesteca cu un tel. Apoi se adauga treptat semintele de chia in timp ce se amesteca cu telul.
Se lasa deoparte timp de 30-40 minute pana cand semintele de chia absorb lichidul si obtinem o budinca.
Am servit-o cu goji inmuiat in apa si nuca de cocos proaspata, data pe razatoare.
Abia astept sa o folosesc si in alte retete de dulciuri.
Dupa ce incerci reteta, astept sa imi spui cum ti s-a parut si ce imbunatatiri ai adus.
Iar daca iti place, da un share sa vada si cei dragi.
Cu drag,
Valentina